Ohjeita taidepajaan osallistuville

Sotkunkestävä vaatetus (vauvalla ja vanhemmalla:-),
varavaatetta sekä pyyhkeet pesun jälkeiseen kuivaamiseen.
Kaikki tahrat eivät välttämättä lähde normaalissa pesussa. Lasten kädet ja jalat on hyvä pitää paljaana,
pitkälahkeinen ja -hihainen asu on paras.

Taidepajaa osallistujia ei ole yhteisesti vakuutettu ryhmissä, joten huolehdithan vakuutuksistasi. Vanhemmat ovat vastuussa mahdollisista allergisista reaktioista. Värileikkiin osallistuvan lapsen että vanhemman allergioista ja yliherkkyystaipumuksista tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään taidepajan alkaessa.

Taidepajan kurssikohtaiset hintatiedot
löytyvät taidepajat kohdasta.

Värileikki ja elintarviketaide Tinturan taidepajoja dokumentoidaan tiedotus-, arkistointi- ja näyttelykäyttöön. Taidepajoissa voi vierailla myös toimittajia kuvaamassa ja dokumentoimassa toimintaa.
- Ryhmässä on noin 10 lasta vanhempineen ja mahd.sisaruksineen.
- Työskentelyyn, tilaan ja sen ääniin totuttelu vie aikansa.
- Lattia on peitetty puhtaalla muovilla. Erilaiset
  maalauspohjat on teipattu kiinni alustaan
  maalarinteipillä. Muovi voi olla märkänä liukas.
- Käytettävät värit valmistetaan maalauspajapäivinä ruoka- aineista ja elintarvikkeista. Eli värit ovat tuoreita.
- Työskentelyssä käytetään vaihtelevasti erilaisia esineitä ja virikkeitä ilmapalloja, papiljotteja, saippuakuplia, autoja, ym.
- Työskentely alkaa silloin kun itse tekijä, kokija ja toimija - siis lapsi perheineen saapuu paikalle. Ryhmissä ei ole tiettyä aloitusta tai lopetusta - toiminta on perheen ehdoilla tapahtuvaa ja siksi taidepajasta ei voi myöhästyä - se alkaa silloin kun saavutte ryhmän aikataulun mukaisesti paikalle. Myöhästyminen ei haittaa.
- Lapset tuottavat itse joka kerta jälkeä / maalaavat käsillään, jaloillaan tai erilaisilla välineillä.
- Lasten tekemät maalaukset otetaan mukaan työpajan jälkeen. Töitä voi ottaa märkänä mukaan, esim. paperi- tai muovikassissa lastenrattaiden alaritilällä maalaus säilyy ehjänä kotiin asti. Valitettavasti tiloihin ei voi jättää töitä kuivumaan.
- Työskentely voi aluksi tuntua sotkuiselta (eri ihmisillä on erilaisia siisteyskäsityksiä), mutta työpajojen edetessä kokemus sotkuisuudesta voi muuttua.On hyvä haastaa siisteyskäsityksiään!
- Kysy rohkeasti apua ja neuvoa sitä kaivatessasi!