Marika TOMU Kaipainen
+358405107019
varileikki(at)tintura.net


Olen yhteisö-, aisti- ja elintarviketaiteilija, taidepedagogi ja taideterapeutti. ”Vuorovaikutus ja esteettisten kokemusten ja elämysten tarve ovat mielestäni ihmisen perustarpeita. Aistillisuus ja leikkisyys kannattelee meitä. Kehomme ja aivomme saavat vuorovaikutteisten ja elämyksellisten kokemusten kautta hoivaa ja korjaavia kokemuksia, näitä kokemuksia ei ole koskaan liikaa.” Elämyksellinen, moniaistillinen, taideperustainen toiminta –yhdessä toisten kanssa tarjoaa juuri tätä. Taiteeni keskiössä ovat vuorovaikutus, erilaiset taiteen tekemisen tilat, elon positiivisena kokeminen ja siten ympäröivän maailman paremmaksi tekeminen. Työskentelyäni ja töitä kuvaavat moniaistillisuus, yhteisöllinen ja prosessimuotoinen tekeminen sekä vuorovaikutus.

Olen toiminut aisti- ja elintarviketaiteen parissa jo vuodesta 2007, toki jo -70 luvulla olen tehnyt perunamuusi veistoksia lautaselle. Oma työskentelytapani on kehittynyt yhteisötaiteen, vuorovaikutustaiteen ja varhaisiän tadekasvatuksen muovaamana. Kevaäällä 2008 nimesin kehittelemäni taiteen aisti- ja elintarviketaiteeksi. Määrittelen itse aisti- ja elintarviketaiteen yhteisötaiteen kenttään, siksi käytänkin usein nimitystä vuorovaikutustaide. Aisti- ja elintarviketaiteessa ollaan vuovaikutuksessa omien aistien ja kokemusten kautta taidemateriaaleihin moniaistillisesti ja
toki usein työskentely tapahtuu ryhmässä
Taidepajoja ja vauvojen värikylpyjä aloitin pitämään syksyllä 2007 ja syksystä 2008 olen pitänyt vauvojen värikylpyjä Helsingin suomenkielisellä työväenopistolla ja eri yhdistysten ja tapahtumien yhteydessä.
Toiminimi Värileikki ja Elintarviketaide Tinturan perustin syksyllä 2008 ja sen nimissä olen pitänyt taidepajoja ja värikylpyjä mm. Tennispalatsin taidemuseolla ja Järvenpään taidemuseolla.

Vauvojen värikylpyyn liittyen pidin 3.2.-28.2.2008 Laajasalonkirjastossa (Koulutanhua 2) näyttelyn, Värileikki Tintura – vauvojen värikylpyjä eli elintarviketaidetta. Kesällä 2010 Järvenpään taidemuseossa oli vauvojen värikylpy näyttely – Syötävän ihan taidepaja. Osallistavia teoksiani on ollut esillä useissa tapahtumissa ja näyttelyissä.Minulla on monipuolista kokemusta perhepalveluista ja lastenkulttuurin toimialalta. Tehtävät ovat käsittäneet toiminnan organisointia, suunnittelua, toteutusta, arviointia sekä vastuullista arjen aherrusta lasten, perheiden ja erilaisten ryhmien parissa.

Ammatiltani olen taideterapeutti, taidepedagogi ja sosiaaliohjaaja. Keväällä 2017 valmistun kuvataiteilijaksi.


Tintura Facebookissa:-)
www.facebook.com/BabiespaintTintura

Tintura Twitterissä:-)
@marikatomu

Sekä blogi
http://marikatomukaipainen.blogspot.com/