Taidepajatoiminta

Taidepaja etenee värikylpy-ohjaajan opastuksella värin tarkastelusta ja erilaisten materiaalien tunnustelusta itse tuotettuun jälkeen - maalaamiseen. Työskentely on yhdessä tekemistä, jossa vuorovaikutuksella on keskeinen sija.

Värileikki Tinturan maalauspajoissa kaikki käytetyt värit tulevat elintarvikkeista eli ruoka-aineista. Värit ovat turvallisia maistelun kestäviä – suomalaisia marjoja, jauhoja, ryynejä, puuroja, hyytelöitä, kiisseleitä, kaakaota, ym.

 Tärkeintä on hetki ja tila -
mahdollisuus tehdä ja kokea, turvallisin värein ja materiaalein – yhdessä kiinnostuneiden vanhempien ja läheisten kanssa.

  Vanhempi osallistuu moniaistiseen työskentelyyn ja värileikkiin yhdessä lapsen kanssa. Vanhemman tärkeät - koko kasvatuksen, ohjaamisen ja huolempidon kulmakivet säätely, rajoittaminen ja eritoteen mahdollistaminen korostuvat elintarviketateessa.

Ohjaaja auttaa vanhempaa huomioimaan lastaan ja sanoittaa ryhmässä koettuja tunnekokemuksia.

Työskentelyn keskiössä on lapsi. Hän on kokija, tekijä ja toimija.

Lasten keskittymisaika, -tahti, toimintatapa sekä kiinnostus eri asioita kohtaan vaihtelevat suuresti temperamentin, iän, päivän ja jopa vuorokaudenajan mukaan.  Aikuisen on hyvä asettua mahdollisimman lähelle lasta. Tuoksut saattavat olla voimakkaita, äänet kummallisia ja kiehtovia ja materiaalit mehukkaita ja maistuvia. Keskittymällä toimintaan ja omaan taidetyöhön pieni ja yksinkertainenkin asia saa monia ulottuvuuksia – luoden uutta kokemuspohjaa.
Päämäärällä ei ole niinkään väliä, vaan tärkeää on matkalla olo.

Yhdessäolo
Lapsilähtöisyys
Turvalliset ja maistelun kestävät värit ja materiaalit
Moniaistillisuus
Varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen
Vauvan sensomotoristen taitojen vauvantahtinen haastaminen